Kauden 2010 värit

marraskuu 23, 2010

Luonnollisia värejä saa nykyään etsimällä etsiä valkokankaalta. Rakkautta italialaisittain oli siitäkin syystä poikkeuksellisen upeaa katsottavaa, että sen väripalettiin mahtui muutakin kuin oranssia ja turkoosia.

Jos joku ei ole sitä huomannut, niin ihmisten kasvot ovat kaikissa Hollywood-elokuvissa tätä nykyä oransseja. Kun tausta puolestaan väritetään jotakuinkin turkoosiksi, elokuva saa kivan kuorrutteen michaelbayta. Aivan kaikki elokuvat näyttävät siis nykyään Michael Bayn elokuvilta!

Tämän kaiken on mahdollistanut tietokoneen syvyyksissä tapahtuva värimäärittely, jossa kaikki saadaan värjättyä just sellaiseksi kuin just sillä hetkellä sattuu huvittamaan. Ja vuonna 2010 kaikkia huvittaa värjätä elokuvansa tiskiainemainoksiksi.

Tietokoneella voi tehdä kaikkea jännää. Mutta aina ei ehkä pitäisi.

http://theabyssgazes.blogspot.com/2010/03/teal-and-orange-hollywood-please-stop.html

http://www.evanerichards.com/blog/?p=916

LISÄYS: Otsikko tosin saisi olla ”2010-luvun värit”, sillä tulevien elokuvien trailereista päätellen tämä muoti ei ole menossa ihan vähään aikaan pois.

Mainokset

3 vastausta to “Kauden 2010 värit”

 1. Niinpä onkin hyvä, että elokuvia tehdään muuallakin kuin Hollywoodissa. Epänormaalin, käsitellyn kuvan ylitarjonnan keskellä poikkeukset läiskähtävät lähdevetenä silmille: Jan Troellin Ikuistetut hetket on sellainen elokuva, jota katsoessaan tuntee raikastuvansa. Tässä elokuvassa elokuvaaminen on yhä käsityötä. Samaa voi sanoa myös kaikista Markku Lehmuskallion elokuvista.

  • monadifilmi said

   Kunpa tämä villitys jäisikin vain Hollywoodiin, mutta ei. Esimerkiksi Hella W. on trailerinsa perusteella pelkkää oranssia ja turkoosia. Toisaalta, tämä sopii trailerin luomaan kuvaan muutenkin Hollywoodin suuntaan rähmällään olevasta elokuvasta.

   Siinä olet oikeassa, että luonnonkauniin kuvauksen tuottama elämys nousee näiden hupsusti väritettyjen leluelokuvien keskeltä aiempaakin paremmin esiin. Ongelma on kuitenkin siinä, että ne hyvät amerikkalaiset elokuvatkin nauttisi mieluummin ylenmääräisestä teknisestä hölmöilystä kuorittuina. Oli kyse sitten kolmedeestä tai värisähläilystä.

 2. monadifilmi said

  Tästä voi muuten kehittää itselleen juomapelin. Mene Youtubeen, katso jokin uusi Hollywood-traileri ja juo, jos väripaletti koostuu pääasiassa oranssista ja turkoosista. Videon loputtua valitse uusi traileri Tuben ehdottamista videoista. Lopettaa voi, kun vastaan tulee ensimmäinen joillain muilla väreillä operoiva elokuva, tai todennäköisemmin siinä vaiheessa, kun alkoholi loppuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: