Finnkino hylkää filmiprojektoreja vauhdilla

elokuu 3, 2011

Finnkino on ilmoittanut hylkäävänsä viimeiset filmiprojektorinsa ensi vuoden aikana, mutta todellisuudessa näin on jo tapahtunut.

Viime maanantaina olin katsomassa Tampereen Plevnassa elokuvaa Super 8. Heti alusta lähtien kuva meni mustaksi muutaman sekunnin välein. Häkellyttävästi vikaa ei korjattu ennen kuin eräs katsoja meni antamaan palautetta henkilökunnalle.

Olen monesti kummastellut Plevnan esitysten heikkoa kuvanlaatua, mutta nyt sain näillekin ongelmille ilmeisesti selityksen. Jos koneenkäyttäjä olisi vilkaissut valkokankaalle Super 8:n ensimmäisen vartin aikana, hän olisi väkisinkin huomannut ongelman. Henkilökunta ei siis lainkaan seurannut valkokankaan tapahtumia.

Ehkä koneenkäyttäjä oli toisaalla opettelemassa digiprojektorin käyttöä.

Ironialla tilanteen silasi tietenkin se, että itse elokuvassa vanhojen filmikelojen katseleminen on tärkeässä osassa. Elokuvan nostalgiseen viritykseen kuuluu olennaisesti amatöörielokuvien kuvaaminen filmille ja tulosten katseleminen kodin seinälle levitetyltä lakanalta. Kuluu tuskin montakaan vuotta, ennen kuin filmien esittäminen saa elokuvateattereissakin samanlaisen hohteen. Ehkä silloin tilanteen erityisyys ajaa Finnkinonkin koneenkäyttäjät kiinnostumaan työstään jollain tasolla.

Mainokset

Yksi vastaus to “Finnkino hylkää filmiprojektoreja vauhdilla”

  1. Minä olin myös maanantaina Plevnassa katsomassa leffaa, seiskasalissa Hannaa kello 12.30, ja siinä oli sama vika. Parin minuutin jälkeen saliin (mitä ilmeisimmin automatiikan kautta) syttyi valot ja Cindy Lauper huusi, että tytöt tahtoo pitää hauskaa. Viiden minuutin päästä saliin tuli ihminen pahoittelemaan tekniikan pettämistä. Kohta elokuva pyörähti taas käyntiin, ja samalla jamppa tuli Finnkinon puolesta tarjoamaan Snickersiä.

    Plevnassahan käytäntö menee suunnilleen niin, että kaikkien salien koneita pyörittää samaan aikaan yksi tai kaksi ihmistä: kun salissa X on pantu koneet päälle, kiirehtii konari jo saliin Y ennen kuin salissa X on ehtinyt edes studion logo kankaalle. Siksi ketään ei ole huomaamassa, jos jotain menee vikaan. Atlaksessa ja Niagarassa ehditään sentään katsoa, että kuva osuu alussa kankaalle.

    Hannan kuvanlaadussa ei ollut mitään huomauttamista. Leffana se hakkaa Super 8:n noin 10-0.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: