Haamujengi vs. kommunismin ja feminismin haamut

syyskuu 1, 2011

Muutamia huomioita Ivan Reitmanin ohjaamasta ensimmäisestä Haamujengistä (1984):

Joukkio kohtaa ensimmäisen haamunsa uhkaavasti päälle kaatuvien kirjojen muodossa. Tämä heijastelee osuvasti heidän tutkijoina yliopistolla kokemaansa ahdinkoa. Siellä heidän laitteensa ovat surkeita, tutkimus ei etene, eikä arvostusta tipu. Kun he ryhtyvät yrittäjiksi, he alkavat välittömästi kantaa suunnattoman kehittyneitä aseita ja saavuttavat muutamassa viikossa valtaisan menestyksen. Kun valtio ympäristöviranomaisen hahmossa puuttuu yrittäjien toimintaan, kaikki menee taas pieleen.

Menestyksen näkyvin merkki on valtaisa mediahuomio ja fanien innokas lauma. Elokuvan hitiksi noussut tunnusbiisikin on käytännössä mainosjingle. Hätätapauksessa ihmisiä kehotetaan soittamaan viranomaisten sijaan haamujengille, joka ongelmien ratkaisemisen lisäksi tuo mukanaan hyvän meiningin.

Lemme tell ya something
Bustin’ makes me feel good!

Vahvan valtion lisäksi ukkoporukalle ongelmia tuottaa ikiaikainen naisdemoni, joka muuttaa miesten pokaileman vosun samanaikaisesti sekä liian aktiiviseksi seksuaaliseksi toimijaksi että koiraksi, eli palvelijaksi. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei tietenkään käy laatuun, koska kyseinen koira palvelee vain toista naista. Lopuksi, kun valkoisessa limassa kylpevät pojat ovat antaneet demoneille kyytiä, he ritarillisesti vapauttavat himotun naisen kuorimalla tämän esiin koiran ulkoasun alta ja päästävät tämän lapsentekohommiin. Huomattavaa on myös se, että demonit majailevat aluksi naisen jääkaapissa!

Yksi demoninaisen suurimpia rikoksia on, että hän asettaa miehiä vastaan näiden rakastaman tuotemerkin, eli Stay Puft vaahtokarkkimiehen. Kun käsistä karannut logo on pantu ruotuun, miehet heittelevät ylävitosia ja yksi heistä huudahtaa kaljamerkin mainoslauseen: ”It’s Miller time!”

Kun naiset, valtio ja akateeminen oppilaitos on siivottu tieltä, on hyvä lähteä miesten kesken viihtymään.

Mainokset

2 vastausta to “Haamujengi vs. kommunismin ja feminismin haamut”

  1. Kiitos tästä jutusta! Moog Konttisen ”Jerry Cotton”: ”Ja Helenit ja Nelliet muodon vuoksi vain vähän kiinnostaa/Phil Deckerin kanssa on paljon hauskempaa!”

  2. OlliS said

    Saman ovat huomanneet amerikkalaiset republikaanit, joiden mielestä GB on just hyvä sen bisnesmyönteisen asenteen takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: