The Girl with a Whatever: Näpit jäässä on ikävä googlettaa

tammikuu 18, 2012

David Fincherin suurimmat intohimot näyttävät nykyään kohdistuvan informaatioon. Zodiacin (2007) ja Social Networkin (2010) kohdalla se sopi elokuvien aiheisiin, mutta uusi The Girl with a Dragon Tattoo jättää vain hämmentyneeksi.

Dramaturgisesti elokuva on tasaista viivaa. Kun se on sisällöltäänkin täyttä potaskaa, on pieni ihme, että kuumeisesti yhdentekevässä mysteerissään eteenpäin rimpuilevan elokuvan jaksaa katsoa loppuun asti jokseenkin kiinnostuneena.

Dragon Tattoo on lajityyppinsä vastine täysillä alusta loppuun kaahaville super-mikä-lie-rymistelyille. On ymmärrettävää, että joku pitää Transformersista, mutta miksi kukaan haluaisi nähdä jännärin, joka koostuu lähinnä ohi viuhuvasta tiedonhausta? Ja miksi Fincher on halunnut satamiljoonaiselle viihdetuotteelleen mahdollisimman tylsän, kontrastittoman ja kalsean ulkoasun?

The Girl with a Dragon Tattoossa ei ole mitään hauskaa, mikä on näin tyhjälle elokuvalle aika iso miinus. Kenelle tämä on tehty?

Mainokset

2 vastausta to “The Girl with a Whatever: Näpit jäässä on ikävä googlettaa”

  1. Mitä pidit alkuperäisestä? Ei sekään häävi ollut. Fincherkin ilmeisesti kaatuu ja seisoo käsikirjoituksen varassa. Hänen ainoa tosi epäonnistumisensa, Benjamin Button, oli myös heikosti kirjoitettu. Liekö Spielberg ainoa ohjaaja, joka pystyy tekemään säällisen elokuvan säälittävästä käsikirjoituksesta?

  2. Alkuperäistä en ole nähnyt, tosin nyt alkoi sekin kiinnostamaan ihan vertailun vuoksi.

    Benjamin Button oli kyllä todella heikko. Jätän hyvin harvoin minkään elokuvan katsomista kesken, mutta Button oli kaikessa puuduttavuudessaan pakko jakaa kahdelle päivälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: