Ällistyttävä The Cabin in the Woods

Tou 11, 2012

Minulla ei ole tapana käydä elokuvissa nollautumassa. Kotona sontaa voi tapittaakin, mutta elokuviin menen katsomaan niitä elokuvia, jotka todella haluan nähdä. Eilen tein poikkeuksen maratonmittaisesta kuvauspäivästä palautuakseni. Pieleen meni sekin.

Ajattelin, että positiivisia arvioita kerännyt The Cabin in the Woods (2011) voisi olla pikkunokkela kauhupätkä, jota katsellessa ei tarvitsisi kiristellä hampaitaan ihan koko ajan. Mutta sepä oli sitten lajinsa parhaita elokuvia ikinä.

Olen edelleen vähän hämmentynyt siitä, miten Drew Goddard ja Joss Whedon ovat kyenneet tasapainottamaan elokuvansa hauskuuden, jännittävyyden ja ihan puhtaan älyllisyyden niin, etteivät ne syö toisiaan elävältä. Elokuva kääntää asetelmiaan niin nerokkailla tavoilla, ettei sen edessä voi olla kuin äimän käkenä. Harmi, että tällainen konventioiden myllääminen on sallittua vain kauhuelokuville. Häkellyttävä teos.

Tästä eteenpäin SPOILEREITA, joita ei ihan oikeasti kannata lukea, jollei ole nähnyt elokuvaa.

Aivan erityisesti vaikutuin siitä, miten elokuvan asetelma kääntyy nuorten toikkaroidessa maan alta löytyneeseen hissiin. Siitä eteenpäin näiden pakoonpääsyä ei enää toivo, vaan pelkää. Mikä sekin on tavallaan aika jännä kommentti kauhuelokuvien katsojien tarpeesta nähdä päähenkilöiden kuolevan.

Tässä kohtaa pelottavuus olisi voinut kadota elokuvasta aivan tyystin, mutta jännäyksen kohde vain siirtyy paljon yleisemmälle tasolle. Viimeisen kuvan olisin silti jättänyt tekemättä, sillä se vain vaimentaa Suurten Muinasten lietsomia vilunväreitä.

Mainokset

2 vastausta to “Ällistyttävä The Cabin in the Woods”

  1. That does it. Täytyy käydä katsomassa ihan teatterissa asti. Whedon on kuningas, ja Goddard käsikirjoitti Buffyn 7. kauden parhaita jaksoja (+ Cloverfieldin, mikä on vähäisempi suositus). En lukenut spoilereita.

  2. Nähty! Kun puhutaan amerikkalaisesta uutuuselokuvasta, niin en muista milloin viimeksi tapitin valkokangasta yhtä lumoutuneena. Tai milloin viimeksi tämän genren elokuva on tarjonnut yhtä hyvän TARINAN. Orphan oli ehkä edellinen, jonka tarina toimi…mutta Cabinistä voivat helposti pitää nekin, jotka Orphan jätti kylmäksi. Kertakaikkisen virkistävä elokuva!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: